Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΞΟΤΗΣ ?



Η τοξοβολία είναι ένα από τα λίγα σπόρ που απευθύνονται σε όλους. Εχει πολλά είδη όπως σκοπευτική, πεδίου, κυνηγετική, έφιππη κλπ και μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα.
Δεν χρειάζεται ειδικά σωματικά προσόντα και καθώς δεν απαιτεί έντονη σωματική καταπόνηση ασκείται σαν άθλημα ή σαν απλό χόμπυ από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Από παιδιά 5 ετών έως και υπερήλικες - χωρίς όριο ηλικίας. Και βέβαια ενδείκνυται και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Χωρίς να καταπονήσει το σώμα μας, θα μας βοηθήσει να το κατανοήσουμε καλύτερα, θα εξασκήσει την αυτοπειθαρχία μας, θα τονώσει την αυτοπεποίθησή μας και θα μας διδάξει την αυτοσυγκέντρωση. Αλλά η τοξοβολία πάνω απ'όλα είναι ψυχαγωγία και διασκέδαση. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που ασκεί ιδιαίτερη γοητεία σε αυτούς που την πρωτογνωρίζουν. Δεν είναι εύκολο να επεξηγήσουμε τους λόγους που την κάνουν τόσο ελκυστική. Παρ'όλο που χρειάζεται μια κάποια σωματική δύναμη, σημαντικότερη είναι η νοητική συμμετοχή. Είναι μια προσπάθεια με αντίπαλο τον εαυτό μας. Αυτή είναι και η κύρια πηγή άντλησης ικανοποίησης για τον τοξότη, ιδίως αν το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό.
Η τοξοβολία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα μας. Ασκείται οργανωμένα μόνο η σκοπευτική τοξοβολία. Ο σωστότερος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την σκοπευτική τοξοβολία είναι να απευθυνθεί στην Ε.Φ.Ο.Τ. - Ελληνική Φίθλαθλο Ομοσπονδία Τοξοβολίας ή ένα από τα σωματεία που ασχολούνται με αυτήν

Δεν υπάρχουν σχόλια: