Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

KYUDO!!!!

Τι είναι Kyudo;


Kyudo, που σημαίνει κυριολεκτικά Ο Δρόμος της πλώρης, θεωρείται από πολλούς ως η πιο αγνή όλων των πολεμικών τρόπους. Στο παρελθόν, το ιαπωνικό τόξο χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι, τον πόλεμο, τελετές δικαστήριο, παιχνίδια και διαγωνισμοί δεξιοτήτων. Η αρχική λέξη για την ιαπωνική τοξοβολία ήταν kyujutsu (τεχνική τόξο), η οποία περιλαμβάνει τις δεξιότητες και τις τεχνικές του πολεμιστή τοξότη.Μερικά από τα αρχαία στα σχολεία, που είναι γνωστή ως Ρίου, σώζονται σήμερα, μαζί με τις αρχαίες τελετές και τα παιχνίδια, αλλά οι μέρες όπου το ιαπωνικό τόξο χρησιμοποιήθηκε ως όπλο είναι μακρύ παρελθόν. Σύγχρονη kyudo ασκείται κατά κύριο λόγο ως μέθοδος της φυσικής, ηθικής και πνευματικής ανάπτυξης.
. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πότε ο kyudo όρος τέθηκε σε λειτουργία αλλά δεν ήταν μέχρι τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, όταν πράξη επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από ατομική πράξη ότι ο όρος κερδίσει τη γενική αποδoχη. Η πεμπτουσία της σύγχρονης kyudo λέγεται ότι είναι συνώνυμη με την αναζήτηση της αλήθειας, την καλοσύνη, και την ομορφιά
Αλήθεια σε kyudo εκδηλώνεται στη σκοποβολή που είναι καθαρή και σωστή-minded, όπου τα τρία στοιχεία της στάσης, της κίνησης, και την τεχνική ενωθούν σε μια κατάσταση της τέλειας αρμονίας. Μια αληθινή γυρίστηκε σε kyudo δεν είναι μόνο αυτός που χτυπά το κέντρο του στόχου, αλλά ένας χώρος όπου το βέλος μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει στο στόχο πριν από την απελευθέρωσή της.
Καλοσύνη περιλαμβάνει τέτοιες ιδιότητες όπως ευγένεια, τη συμπόνια, την ηθική, και μη επίθεσης. Στο kyudo, καλοσύνη φαίνεται από την εμφάνιση σωστή στάση και συμπεριφορά σε όλες τις καταστάσεις.Μια καλή kyudo τοξότης είναι ένα πρόσωπο το οποίο διατηρεί του ή την ψυχραιμία και τη χάρη, ακόμη και σε περιόδους μεγάλης πίεσης ή συγκρούσεις.
Ομορφιά τόσο βελτιώνει τη ζωή και διεγείρει το πνεύμα. στο kyudo, την αλήθεια και την καλοσύνη, τον εαυτό τους, θεωρούνται όμορφα. Ομορφιά μπορεί επίσης να βρεθεί στην εξαίσια χάρη και καλλιτεχνία του ιαπωνικού πλώρη και την κομψότητα της παραδοσιακής ενδυμασίας τοξότη.Είναι επίσης παρούσα στην εκλεπτυσμένη εθιμοτυπία που περιβάλλει το kyudo τελετή.Εθιμοτυπία, το οποίο είναι απλά κοινή ευγένεια και σεβασμό για τους άλλους, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της πρακτικής kyudo.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ !!!!

Γίνεται αγώνας όλων των διαμερισμάτων!!! 30 50 60 70 μέτρων!!!
Γίνεται 2 ημέρες για να μείνουν λεφτά στο χωριό !
Αναλαμβάνει ο δήμος τα έξοδα του αγώνα και τις οργανωσεις <ξενοδοχεια κριτές κλπ> για να πουλήσουμε και μούρη !!!!!
Με την διαφορά ότι εάν κάποιος θέλει να πάρει  μέρος στον αγώνα
Πρέπει να πληρώσει όλα τα έξοδα από την τσέπη του.
Λέει η προκυρηξη Αιγαίου & Κρητικού πελάγους δηλαδή κάνουμε έναν αγώνα
Που θα έρθει κάποιος από την Κρήτη την Ροδο κλπ κλπ που
Ακομα και σημερα δεν ξερει εάν θα παίξει Σάββατο η Κυριακή που δεν
Εχει ενημερωθη εάν υπαρχουν ξενοδοχεια και τι τιμες έχουν που
Δεν του παρέχεται ούτε ένα νερό !!!!!!!!
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ δεν λέω να κάνετε αγώνες  στην επαρχία
Αλλά το έχω ξαναπεί να έχουν λόγω ύπαρξης και να γίνονται
Για τους αθλητές όχι για να πουλάνε μούρη κάποιοι
Και τελικά ένας αγώνας Α&Β χωρίς βαθμολογία που των βαφτίζουμε
Διαμερισματικο μέχρι και την Κρήτη χωρίς ουσία και χωρίς
Να σκέφτεται κάνει το αυτονόητο δηλαδή ότι οι αγώνες γίνονται για
ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ