Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΠΙΟ 2013 ΦΟΡΕΣ ΘΟΛΟ ;;;



Θολό, σαν το νέο κρασί που δεν ξεθολώνει εάν δεν παγώσει λίγο ο καιρός , είναι το τοπίο. Και ο  καιρός φίλοι  συντοξότες  πάγωσε  αρκετά όταν έμαθα ότι ο Αλέκος και ο Θωμάς
< ομοσπονδιακοί προπονητές για όσους δεν γνωρίζουν > είναι παρελθόν  από την ΕΦΟΤ και για να το πάμε πιο μακριά, τέρμα τα δυφραγκα! Τα πράγματα  στριμοκολα,  πρέπει  λοιπόν  ο καθένας από εμάς να βάλει ένα λιθαράκι  μπας και καταφέρουμε να ρίχνουμε κανένα βέλος στο μέλλον .
Έτσι  λοιπόν με την ιδιότητα του υπεύθυνου  ανάπτυξης & αγώνων για το2013 κάλεσα την ΤΡΙΤΗ 8.30μμ   τα ΕΠΤΑ <7>ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΑΧΑΪΑΣ & ΗΛΕΙΑΣ σε μια συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν ή τυχόν θα προκύψουν το 2013. Ελπίζω όλοι να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα μΙας και δεν υπάρχουν περιθώρια για εγωϊσμούς  και πισωγυρίσματα.
Και επειδή  ΕΦΟΤ=ΣΩΜΑΤΙΑ & ΣΩΜΑΤΙΑ=ΑΘΛΗΤΕΣ &  ΑΘΛΗΤΕΣ=ΕΦΟΤ παρακάτω αναφέρω τις σκέψεις μου τις οποίες θα θέσω και προς συζήτηση .
 Α Με αφορμή ότι οι στόχοι της ΕΦΟΤ θα βρίσκονται μόνιμα στην Πάτρα επιδιώκω την εύρεση κοινού χώρου  έτσι ώστε να γίνονται αγώνες  στην περιοχή μας και εάν είναι δυνατόν κάθε  δεύτερη Κυριακή με ένα εσωτερικό άτυπο  τοπικό πρωτάθλημα με το σύστημα πολυνίκη < από τους 10 αγώνες προσμετρά οι 5 καλύτεροι> που θα  μπορούν να αγωνίζονται όλοι χωρίς  Α & Β κατηγορίες κλπ.
Β  Την εύρεση πόρων για την διοργάνωση αγώνων όπως ένα τυπικό ποσό από κάθε αθλητή που θα συμμετέχει σε κάθε αγώνα πχ.  5 ευρο ή την εύρεση σπόνσορα  από τον ιδιωτικό τομέα σε ένα χώρο που θα μας τον δώσουν δωρεάν αλλά θα τους  αφήσουμε να έχουν μέσα μια καντίνα.
Γ Την κοινή μετάβαση με λεωφορείο ή αυτ/τα στους αγώνες εκτός των νομών  ή την κοινή κράτηση ξενοδοχείων για την  μείωση των εξόδων ακόμα και με κοινές αγορές αναλωσίμων
Δ  Κοινά σεμινάρια και εκπαίδευση από έγκριτους προπονητές  και την διοργάνωση αγώνων περιφερείας από κοινού με την ανάλογη συνεισφορά της ΕΦΟΤ.
Ε  Την συζήτηση που πρέπει να γίνει με την ΕΦΟΤ έτσι ώστε να μην γίνουν λάθος κινήσεις που  δεν θα βοηθήσουν το άθλημα πχ. πρέπει ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Δηλαδή μισό fita  ή ολόκληρο πρωί – απόγευμα.  Οι αγώνες 18μ σε μια ημέρα και το καλοκαίρι βλέπουμε πάλι , γιατί λεφτά για 2 &3 μέρες στην Αθήνα δεν υπάρχουν!!!!
Ζ Επίσης πρέπει να συζητηθεί  η προκήρυξη των αγώνων  διότι κατά την γνώμη μου θα πρέπει η ΕΦΟΤ να διοργανώσει μόνο τους μεγάλους αγώνες στην Αθήνα και να βοηθήσει την περιφέρεια όπως μπορεί  γιατί σε λίγο θα μείνουν μόνο οι στόχοι χωρίς αθλητές όπως έχω ξαναπεί.
Τέλος θέλω να πιστεύω ότι όσοι αγαπούν πραγματικά και ανιδιοτελώς το άθλημά μας  θα παρευρεθούν και  ότι αυτές οι καταστάσεις παρά την τραγικότητα και την μιζέρια τους  θα μας δημιουργούν και ευκαιρίες να ψάξουμε για νέα πράγματα ποιο μακριά από τα ίδια και τα ίδια και μαζί να δώσουμε λύσεις.

2 σχόλια:

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...


καλά το πας!
δώσε όσο μπορείς!

George tohovitis είπε...

Κουλη γεια σου απο αγγλια! Τα νεα που διάβασα απο το blog σου ειναι απίστευτο , δεν υπάρχουν προπονητές ( Αλέκος -Θωμάς)!!!!!! Δεν ειναι καθολου ασχημα αυτα που προτείνεις . Εδω στην αγγλια για να πας σε αγωνα πρεπει ο αθλητής να πληρωση 10 με 15 ευρω για συμμετοχή προς τον σύλλογο που οργανωνη τον αγωνα και οχι στο gnas ( εφοτ αγγλιας ) πρεπει με νύχια και δόντια να κρατηθεί το αθλημα ζωντανό.