Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ<ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ>


Τέλος εποχής Κυριακού στην ΕΟΕ
Υπέβαλε την παραίτησή του από την Ολομέλεια μετά την επιστολή της Εισαγγελίας Ναυπλίου με τις κατηγορίες
Της Σπυριδουλας Σπανεα
Η επιστολή από την Εισαγγελία Ναυπλίου, που έφτασε χθες το πρωί στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σήμανε το τέλος εποχής για τον Μίνωα Κυριακού. Λίγη ώρα μετά, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ, αφού ενημερώθηκε από δικούς του ανθρώπους, υπέβαλε την παραίτησή του από την Ολομέλεια ώστε να προλάβει την απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης, με την οποία πιθανόν να κρινόταν έκπτωτος.
Μία καταγγελία που έγινε πριν από 2 - 3 εβδομάδες στην ΕΟΕ, είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος να ζητήσει να ενημερωθεί από τη Δικαιοσύνη για τα αδικήματα που διώκεται ο Μίνως Κυριακού. Στο απαντητικό σημείωμα αναφέρθηκαν οι κατηγορίες, κακουργηματικές και πλημμεληματικές. Οι κακουργηματικές αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και απόπειρα απάτης δικαστηρίου ενώ οι πλημμεληματικές έχουν σχέση με τις καταλήψεις δημόσιου αιγιαλού στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού. Οι κατηγορίες, σύμφωνα με το νόμο 2725/1999 και την τροποποίησή του με τον 3479/2006, θα οδηγούσαν στην έκπτωσή του διότι η παραπομπή είναι αμετάκλητη με πράξη του εισαγγελέα Εφετών και του προέδρου Εφετών. Ετσι, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ υπέβαλε με επιστολή την παραίτησή του, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από την Ολομέλεια. «Θεωρώ ότι ο κύκλος της ενασχόλησής μου σε οποιαδήποτε αιρετή θέση ολοκληρώθηκε οριστικά και ως εκ τούτου υποβάλω την παραίτησή μου και από την ΕΟΕ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προέδρου της ομοσπονδίας τοξοβολίας. Κατά το νόμο, ο κ. Κυριακού δεν μπορεί να είναι μέλος ή να εκπροσωπεί κανένα αθλητικό σύλλογο ή ομοσπονδία.
Το καταστατικό της ΕΟΕ δίνει το δικαίωμα σε όποιο μέλος υποβάλλει παραίτηση να μπορεί την ανακαλέσει μέσα σε ένα μήνα, αλλά, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγόντων, ο κ. Κυριακού δεν αναμένεται να προβεί σε ανάλογη ενέργεια. «Δεν θελήσαμε να προχωρήσουμε στην έκπτωσή του διότι διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής και κάτι τέτοιο θα στιγμάτιζε το θεσμό», μας είπε μέλος της Ολομέλειας.



Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: